Voor mijn collega Chantal, die overigens hele leuke en grappige verhalen blogt (klik hier om haar blogjes te lezen), maakte ik een detox-soep uit haar detox programma van “Mijn Voedingscoach Delft“. Ik zou Mamasuperdun niet zijn als ik hier even een “Mamasuperdun-draai” aan zou geven. Dus bij deze het recept van de super lekkere linzensoep.
Wat heb je nodig?
– 100 gram rode linzen (onbehandelde linzen dus)*
– 1 liter groentebouillon
– 1 blikje linzen
– 1 doosje gemengde paddenstoelen (als je die niet kan vinden, kunnen champignons ook)
– 2 bosjes rozemarijn (ongeveer 2 el)
– 2 uien
– 1/2 blikje tomatenpuree
– kokosolie om in te bakken
* ik kocht deze linzen bij een Turkse supermarkt
Hoe maak je het?
1. Laat het blikje linzen uitlekken in een vergiet en zet opzij.
2. Snijd de uien fijn en fruit aan in een pan met een beetje kokosolie. Als de uien glazig zijn geworden voeg je de rozemarijn (niet de takjes) en tomantenpuree hier aan toe, roer nog even door.
2. Voeg nu de groentebouillon toe en doe de rode linzen er bij in de pan.
3. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken. De linzen zijn nu helemaal uitgezet en zacht geworden.
4. Ondertussen dat de soep kookt bak je de paddenstoelen, met een beetje kokosolie, in een aparte koekenpan. Als deze zacht en bruin zijn zet je ze even opzij.
5. Nu gaan we de soep pureren. Met een staafmixer (of in de blender) maak je de soep tot een een gladde massa. Bij mij was de soep nu wel erg dik, dus heb ik een beetje water toegevoegd. Kijk even wat je zelf lekker vindt.
6. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Roer de paddenstoelen door de soep en voeg nu ook nog het uitgelekte blik je linzen toe. Roer door en zo heb je een super lekkere gevulde soep!
Slurrrrrrrrrp!
Liefs, Lindsey