Een paar weken geleden hebben wij heerlijk gegeten bij onze vriendin/buurvrouw Chiara. Zij maakte voor ons deze heerlijke kikkererwten salade, zoete aardappel frietjes uit de oven en kipkluifjes. Jammie! Ik eet de salade vandaag als lunch, maar je kan hem dus ook heerlijk maken als bijgerecht.
Bij deze deelt Chiara haar recept met jullie 🙂 Laat ons weten wat je er van vond!
Wat heb je nodig (voor 2 grote porties)?
Voor de salade:
– 250 gram kikkererwten (uitgelekt)
– 250 gram cherry tomaatjes
– 75 gram zongedroogde tomaatjes
– 75 gram parmezaanse kaas
– 1/2 komkommer
– 2 à 3 lente-uien
– 1 sjalot
– 8 blaadjes verse basilicum
– 10 sprietjes verse bieslook
Voor de dressing *:
– 1 el olijfolie
– 1 tl citroensap
– 1 tl mosterd
– zout, peper en knoflook kruiden
* de dressing is optioneel, door de zongedroogde tomaatjes wordt de salade al een soort van gemarineerd.
Hoe maak je het?
1. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en snijd de zongedroogde tomaatjes en het sjalotje fijn.
2. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de lente-uien in ringetjes.
3. Snijd de basilicum blaadjes en de verse bieslook ook fijn.
4. Mix alle gesneden ingrediënten in een grote kom en hussel even door.
5. Meng de ingrediënten voor de dressing in een apart kommetje. De dressing kan nu verspreid worden over de salade. Kan je eventueel ook apart serveren voor de liefhebbers.
6. Bestrooi de salade met de parmezaanse kaas, roer nogmaals door en smullen maar!!
Eet smakelijk en liefs van Chiara en Lindsey
Macro’s per portie:
Kcal 386
Koolh 30
Eiwitten 27
Vetten 15,5
Vezels 11,5