Afgelopen maand maakte ik drie soorten bananenbroden, waarvoor deze chocolade-walnoten bananenbrood voor Milou van Healthinut! De andere recepten volgen uiteraard ook nog 🙂 Houd m’n blog dus in de gaten. En volg je Milou nog niet: doen!! Leuke lifestyle verhalen, tips en recepten.
Chocolade en walnoot zijn toch wel een hele goede combinatie, zeker in dit bananenbrood. Lekker als tussendoortje of pre-workout meal 🙂 🙂
Wat heb je nodig (taart van 26cm)?
– 3 eieren
– 4 bananen
– 5 gram bakpoeder
– 50 gram honing
– 25 gram cacaopoeder
– 50 gram walnoten
– 75 gram magere melk
– 100 gram pure chocolade
– 125 gram dadels
– 175 gram speltmeel
– snuf zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm in met wat olie of bakspray (dr. Oetker, heel handig) of bekleed met bakpapier.
- Kook een beetje water en snijd de dadels in stukjes. Laat ze vervolgens ongeveer vijf minuten wellen in het hete water. Zo worden de dadel stukjes lekker zacht.
- Hak de chocolade en walnoten in kleine stukjes en zet opzij.
- Prak de bananen met een vork tot een papje en zet even opzij.
- Meng in een kom met een mixer (blender kan ook) de speltmeel, melk, cacaopoeder, eieren, honing bakpoeder en zout. Mix door tot je een glad beslag hebt.
- Voeg aan dit mengsel het bananen prakje toe en mix nogmaals door.
- Je hebt nu een glad beslag. Roer met een lepel de stukjes dadel en chocolade door het beslag.
- Giet het beslag in de spring / bakvorm en bestrooi met de stukjes walnoot. Bak voor ongeveer 40-45 minuten (afhankelijk van je oven).
- Laat even afkoelen en smullen maar! Je kan het bananenbrood ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.
Liefs, Lindsey
Macro’s per plakje (16 stuks):
Kcal 154
Koolh 19
Eiwit 4,6
Vet 5,9
Vezels 2,8
Heerlijk recept, ik sla deze even op!
LikeGeliked door 1 persoon
Leuk! 😁😁
LikeLike