Zoals jullie hebben kunnen lezen op mijn instagram en Facebook pagina ga ik voortaan iedere maand een lekker receptje maken voor Michelle van Woensel van Studentenvoer, hoe leuk is dat!!!! Dus voor meer food inspiratie, check haar site http://www.studentenvoer.com ! En bij deze, mijn eerste receptje voor Studentenvoer!
Je hebt een beetje geduld nodig voor dit ontbijtje (ivm het opkloppen van eiwitten), maar wat een lekker luchtig en fris ontbijtje heb je dan!
Ingrediënten voor één taartje (18cm):
– 3 eieren
– 1 limoen
– 50 gram diepvries frambozen
– 50 gram blauw bessen
– 2 tl suiker (kokosbloesemsuiker kan ook)
– 2 el poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Splits de eieren: doe de eiwitten in een vetvrije kom en twee eierdooiers in een andere grote kom (de derde eierdooier kan weg).
Rasp ongeveer de halve schil van de limoen. Voeg dit samen met de 2 tl suiker toe aan de eierdooiers. Klop dit mengsel met een mixer in +/- 10 minuten luchtig. Zet even opzij.
Klop nu ook de eiwitten stijf met een mixer. De eiwitten zijn stijf genoeg wanneer het mengsel op zijn kop in de kom blijft hangen!
Spatel het eiwit voorzichtig door het eierdooiermengsel. Doe dit voorzichtig, anders is alle luchtigheid weg.
Bestrooi de bodem van een taartvorm (18cm) met 1 el poedersuiker. Schep hierin het eimengsel en verdeeld over de vorm. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker.
Bak de eierkoek-omelet in ongeveer 15 minuten goudbruin. Verdeel het zomerfruit over de eierkoek en smullen maar!
Macro’s:
Kcal 337
Koolh 24,1
Eiwit 21,3
Vet 15
Vezels 7,5