Havermout-cheesecake taartje

havermout-taartje

Ik ben door Ester van http://www.essiehealthylife.nl gevraagd om een gastblog te schrijven voor haar website. LEUK!! Daarom heb ik deze week dit mooie taartje voor haar gemaakt. Het verhaal van Ester is denk ik voor velen een mooie inspiratiebron. Ook ik haal weer inspiratie uit haar verhalen en recepten. Ik hoop dat dit voor jullie ook zo is! Daarnaast heeft ze ook mega veel lekkere en gezonde recepten op haar site staan, dus neem zeker even een kijkje!

Wat is er nou leuker dan op een feestje een mooie en lekkere taart serveren, die ook nog eens een stuk verantwoorder is dan een slagroomtaart uit de supermarkt. De taart ziet er misschien super fancy uit, maar geloof me hij is echt heel makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig voor de bodem?
– 75 gram havermout
– 60 gram Volvezel Cruesli Quaker
– 30 gram rozijnen
– 25 gram walnoten
– 15 gram honing
– 20 gram (gesmolten) kokosolie

Overige ingrediënten voor de cheesecake vulling en topping:
– 100 gram magere kwark
– 200 gram Philadelphia Light
– +/- 1- druppels stevia
– vers fruit (ik gebruikte aardbeien, peer en kiwi)

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Laat de rozijnen een paar minuutjes wellen in warm water. Vervolgens stop je alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine. Laat een paar keer rond draaien, zodat alle grote stukken wat zijn klein gemalen. Let er op dat het niet te fijn wordt, anders krijg je een soort poeder. Wat grovere stukken erin is wel lekker!

Bekleed een springvorm met bakpapier. De springvorm die ik heb gebruikt was 18cm. De bodem ga je bekleden met de “kruimels” uit de keukenmachine. Zorg er voor dat je een opstaand randje maakt, zodat je een soort kommetje krijgt voor de cheesecake vulling. Druk de bodem goed aan met een lepel, zodat je een glad geheel krijgt.

De kwark, Philadelphia ligt en de Stevia druppels roer je in een kommetje goed door elkaar. Proef even of je het zoet genoeg vind. Anders kan je nog meer Stevia druppels toevoegen (honing is ook een optie). Dit mengsel giet je op de taartbodem. Zorg ervoor dat je randje niet overstroomt, zodat het mooi in het “taart kommetje” blijft liggen.

Zet je taartje voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen snijd je het fruit waarmee je de taart wilt bekleden. Ik heb aardbeien, peer en kiwi gebruikt. Maar je kan bijvoorbeeld ook mango, framboos en blauwe bessen doen! Snijd het fruit zoals je wilt, in blokjes, plakjes noem maar op. Het is jouw eigen creatie!

Als de taart klaar is, laat hem even goed afkoelen voordat je hem bedekt met het fruit. Voor de sier heb ik pure chocolade schaafsel over de taart gestrooid. Ziet er toch extra feestelijk uit!

Smullen maar! Trouwens, als jullie een recept van mij maken vind ik het super leuk om daar foto’s van te zien. Je kan ze op mijn facebook posten, of mij taggen in jullie foto’s !

Macro’s per stukje taart zonder fruit (8 stuks):
Kcal 172
Koolh 16,2
Eiwit 6,4
Vet 8,3
Vezels 1,4

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Laurette schreef:

    Ik wil dit zeker gaan proberen!! Maar wat als je geen keukenmachine hebt? 🤔

    Like

    1. mamasuperdun schreef:

      Je zou alles heel fijn kunnen hakken met een scherp mes! Of je doet het in een zakje en slaat het dan kapot met een deegroller of iets anders hard haha!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s