Mommy Pancakes

Pancakes for breakfast YAAAY
pannenkoek
Morgen is het weer moederdag.. en jullie mama’s verdienen toch een heerlijk en gezond ontbijtje! En wat is nou een beter ontbijt, dan ontbijten met PANCAKES (met gekarameliseerde banaan!). Deze pannenkoekjes zien er heel fancy uit, maar ze zijn echt heel makkelijk te maken. Wat moet je doen om deze pannenkoekjes te maken? Haal de volgende ingrediënten in huis en sloof je uit voor je moedertje 🙂

Ingrediënten (voor ongeveer 6 pannenkoekjes):

– 50 gr volkoren speltmeel
– 50 gr magere melk
– 2 eieren
– beetje kokosolie om in te bakken
Ingrediënten voor de topping:
– 50 gr aardbeien- 50 gr blauwe bessen
– 50 gr banaan
– 20 gr noten
– 10 gr honing
– 1 gr kokosbloesemsuiker
– Of kies gewoon wat jij lekker vindt!

Mix het speltmeel, de eieren en de melk tot een beslagje. Je kan met een garde mixen of even met de mixer (net zo snel). Laat wat kokosolie goed heet worden in een koekenpan. Als de olie heet is, schep met een soeplepel wat beslag in de pan. Maak ze niet te groot, want dan kan je ze leuk opstapelen. Als de onderkant bruin is geworden draai je het pannenkoekje om en bak deze kant ook nog even. Herhaal dit tot je beslag op is (tussendoor heb ik wel wat nieuwe olie in de pan gesmeerd zodat ze goed bakken).

Als je klaar bent met het bakken van de pannenkoekjes leg je ze even op een bord en ga je ze versieren. Ik heb deze pannenkoekjes belegd met gekarameliseerde banaan. Maar je kan er natuurlijk zelf van alles op leggen wat je lekker vindt, van chocopasta tot noten.

De gekarameliseerde banaan maak je als volgt. Snijd een halve banaan in plakjes. In de pan waar je de pannenkoekjes hebt gebakken smeer je een beetje kokosolie. Als dit heet is geworden leg je de stukjes banaan er in. Giet ongeveer 5 gram honing over de banaan, roer een beetje door tot de banaan bruinig wordt. Hierna voeg je nog 1 gram kokosbloesemsuiker toe (andere soorten suiker kunnen ook). Roer even door het de suiker is gesmolten. En klaaaar!

Leg één pannenkoekje op een bord, leg hierop wat blauwe bessen (of ander fruit naar keuze) en daarop weer een pannenkoekje. Hierdoor krijg je mooie laagjes met lekkere toppings. Bovenop de laatste pannenkoek leg je de gekarameliseerde banaan met wat pecannoten. Over de pannenkoekjes giet je nog wat honing om het af te maken! Versier je bord met wat vers fruit en klaar is kees. Je moeder zal aangenaam verrast zijn met dit zogenaamde culinaire hoogstandje!

Fijne moederdag lieve moeders!

Macro’s per pannenkoekjes (6 stuks):
Kcal 69
Koolh 5,8
Eiwit 3,8
Vet 3,5
Vezels 0,7

Macro’s gekarameliseerde banaan:
Kcal 63
Koolh 14,4
Eiwit 0,6
Vet 0,1
Vezels 1Macro’s van de topping (bessen, aarbeien, honing en noten):
Kcal 196
Koolh 13,2
Eiwit 2,6
Vet 14
Vezels 2,7

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s