Courgetti met kip-avocado saus

Pasta, maar dan anders. 


Als je een spirelli hebt is het zeker een aanrader om dit receptje te maken. Zonder kan natuurlijk ook, maar kost wel even iets meer moeite.. Het lijkt alsof je een enorm bord pasta voor je hebt, maar dan zonder die enorme hoeveelheid koolhydraten. Perfect op de actieve herstel dagen 🙂
Ingrediënten (2 pers):
– 450 gr kipfilet
– 2 courgettes
– 2 avocado’s
– 2 teentjes knoflook
– citroensap (1/2 citroen)
– 40 gr parmezaanse kaas (+ een beetje extra als garnering)
– 150 gr magere melk
– 80 gr zongedroogde tomaatjes 

Maak van de twee courgettes met de spirelli fijne slierten, zoals spaghetti. Ik heb een spirelli met twee groottes, je kan ook voor dikkere slierten kiezen als je dit lekker vind. Als je geen spirelli hebt, uhhhhhhh…. Dan is het de bedoeling dat je met een scherp mes hele fijn slierten gaat maken van de courgettes (goodluck with that..). Leg de courgetti opzij, deze gaat er als laatste doorheen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes of blokjes en houd deze ook nog apart.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een grote pan/wok in een beetje kokosolie. Terwijl je de kip bakt ga je de saus maken. Voeg in je keukenmachine de avocado’s (zonder pit), de teentjes knoflook, citroensap, parmezaanse kaas en de magere melk. Laat de machine flink draaien totdat je een gladde saus hebt. Het is ook lekker om er nog een scheutje olie van de zongedroogde tomaatjes door heen te doen. Dat was de saus! 🙂

Als de kip gaar is voeg je hier de zongedroogde tomaatjes en de saus aan toe. Als de saus is opgewarmd, voeg je de courgetti toe. Laat het geheel nog even lekker opwarmen, zodat de courgetti wat zachter kan worden in de pan.

Schep de courgetti in een diep bord en strooi hier nog wat extra parmezaanse kaas en/of zongedroogde tomaatjes over! Yummy in my tummy!

Macro’s (portie 350gr):
Kcal 421
Koolh 11,3
Eiwit 40,5
Vet 22,6
Vezels 4,4

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s