Tortizza’s

FF wachten.. PIZZA!

Pizza is een behoorlijke guilty pleasure.. Maar soms wil je toch lekker een pizzaatje eten en het liefste zonder je schuldig te voelen. De tortizza is daarom een uitkomst! Tortizza’s zijn net pizza’s, maar dan een stuk gezonder. Het is vooral heel makkelijk te maken en heel lekker!

Ingrediënten voor twee tortizza’s:
– 2 meergranen tortilla’s (AH)
– 20/30 gr passata di pomodori (AH Basic)
– 100 gr kipfilet
– 50 gr gele paprika
– 50 gr zoete puntpaprika
– 20 gram verse spinazie
– 50 gram rode ui
– geraspte kaas (of mozzarella)
– shoarma kruiden (of kruiden naar smaak)
– kokosolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Het kipfiletje heb ik in reepjes gesneden en even gebakken in de pan met een beetje kokosolie. Kruid de kip met een beetje shoarma kruiden. Hierdoor krijgt de kip lekker veel smaak. Snijd ondertussen de groenten en besmeer twee tortilla’s met passata di pomodori. Ik had ongeveer 20/30 gram, maar misschien vind je het wel lekkerder met iets minder saus, of juist iets meer. Beleg de tortilla’s met de stukjes kip, de groenten, een paar blaadjes verse spinazie en geraspte kaas. Stop ze voor 10-15 minuten in de oven en klaar is je gezonde pizza!! 

Macro’s voor twee tortizza’s:
Kcal 719
Koolh 52
Eiwit 69
Vet 24
Vezels 6

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s