Bloemkoolpizza met kip shoarma

Dit was zooooo lekker! Oke, eerlijk is eerlijk: knoflooksaus maakt ook veel lekker haha! Maar zelfs zonder is dit mega lekker. Het is niet perse heel gezond, ondanks de bloemkool bodem. Maar wel een toppertje hoor. Een paar simpele ingrediënten, even de oven in en klaar is kees. Lees snel verder hoe je dit recept maakt.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 2 bloemkool pizza bodems 
– 200 gram kipfilet *
– 1 gele paprika
– 1 rode ui 
– 1 el shoarma kruiden (Verstegen, gekocht bij Jumbo)
– passata di pomodoro
– 2 handjes geraspte kaas

– 2 flinke handjes rucola 
– (verse) knoflooksaus
– 1 el (olijf)olie om in te bakken 

* tip: wil je een vega versie? Koop dan vegetarische kipstukjes!

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes. Bak deze in (olijf)olie in de pan en voeg de shoarma kruiden toe. Bak tot de kipreepjes gaar zijn.
  3. Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen.
  4. Besmeer de bloemkool pizza bodems met de passata di pomodoro. Ongeveer 2 à 3 eetlepels per pizza. Afhankelijk van hoe groot de bodem is (verschilt per merk). Ik kocht de bodems bij de Aldi.
  5. Verdeel de gebakken kip stukjes, de paprika en ui over de twee pizza’s. Strooi wat kaas over de pizza’s en stop in de oven voor ongeveer 12-15 minuten (afhankelijk van je oven en pizzabodem, check even de verpakking). Zodra de pizza goudbruin is geworden en de kaas is gesmolten is hij wel gaar!
  6. Haal de pizza’s uit de oven en doe er nog wat rucola op. Maak het nog lekkerder met knoflooksaus!

Eet smakelijk!

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s