Monchou taartje – Home of a Foodie

Dag lieve mensen,

Vandaag deelt Yara van Home of a Foodie een heerlijk receptje met jullie. Wat dachten jullie van deze lekkere monchou taart? Echt helemaal niet ingewikkeld! Met slechts een paar ingrediënten heb je zo een lekker taartje gemaakt.

En volg deze meid! Ze heeft hele lekkere recepten en leuke plaatjes van haar huisje online staan. En wil je meer recept inspiratie, bekijk dan eens haar website. Lees snel verder hoe je dit taartje maakt!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten bodem:
– 150 gram walnotenmeel (of hele walnoten)
– 2 tl kaneel
– Snuf zout
– 80 gram kokosolie

Ingrediënten monchou laag:
– 250 gram slagroom
– 50 gram Kristal Sweet van Steviala of 15 gram zoetstof
– 30 gram honing
– 200 gram monchou

Hoe maak je het?

Bekleed de bodem van een kleine springvorm (17-20 cm) met bakpapier en snelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Gebruik je walnoten, in plaats van walnotenmeel? Maak de walnoten dan eerst heel fijn met een keukenmixer. Meng vervolgens het walnotenmeel met de kaneel, kokosolie en een snuf zout tot een samenhangend geheel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem. Zet de springvorm in de koelkast, zodat je verder kunt met de monchou laag.

Klop de slagroom lobbig met de zoetstof. Voeg daarna de honing en de monchou toe aan de slagroom en klop het mengsel stijf. Voeg het monchou mengsel op de bodem in de springvorm en zet het taartje een nacht in de koelkast.

Hij smaakt heel lekker met vruchten als frisse toevoeging. Vooral kersen zijn er heel erg lekker bij!

Enjoy!

Liefs, Lindsey & Yara

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s