Ik vind het altijd zo leuk dat “probeersels” zo goed kunnen uitpakken. Ik had dus het idee om een salade van rauwe courgette te maken. Uiteindelijk heb ik er gewoon van alles in gedaan wat mij lekker leek en dat pakte heel goed uit! De geroosterde kikkererwten dienen als “croutons” maar dan gezonder, echt jammie.
Wat heb je nodig (voor 1 salade) ?
Voor de geroosterde kikkererwten:
– 1/2 blik kikkererwten
– 1 tl chilipoeder (hoe minder, hoe minder spicy)
– 1 tl uienpoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– flinke snuf zout en peper
– 2 el olijfolie
Voor de salade:
– 1/2 courgette
– 2 gegrilde paprika’s (uit pot)
– 1/2 gele paprika
– handje cherry tomaatjes
– klein handje Parmezaanse kaas
– basilicum salade dressing (AH) / olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het blik kikkererwten uitlekken.
- Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie en alle specerijen. Meng goed door elkaar.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Daarna laten afkoelen.
- Ondertussen maak je de salade. Snijd de courgette in de lengte in lange slierten met de kaasschaaf (kan ook gewoon in blokjes natuurlijk).
- Snijd de gegrilde paprika’s in reepjes en doe dit ook met de gele paprika. Halveer de cherry tomaatjes.
- Verdeel de courgette, gegrilde paprika, gele paprika en cherry tomaatjes op een bord.
- Strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen en doe de geroosterde kikkererwten erbij.
- Voeg eventueel de basilicum dressing / olijfolie toe en wat zout en peper naar smaak.
Smullen maar!!
Liefs, Lindsey