Door de Albert Heijn zijn de AH ambassadeurs uitgedaagd om mee te doen met de kickstart 10-daagse. Dit om het nieuwe jaar meteen goed te beginnen! Ik ontving dan ook de Allerhande box met drie heerlijke gerechten. In deze blog lees je het recept van de volkoren couscous met kruiden ricotta. Dit gerecht stond serieus binnen 15 minuten op tafel!
Vind je het vaak moeilijk om te bedenken wat je moet eten? En dan het liefste vers en gezond? Probeer de Allerhande Box eens uit. Je kiest zelf de gerechten uit voor die week en ze worden bij je thuisbezorgd! Ideaal voor een drukke werkweek. De Allerhande Box is een goede oplossing voor 2 of 4 personen met wekelijks wisselende gerechten vol verse ingrediënten.
Wat heb je nodig?
– 1/2 groene paprika
– handje verse selderij
– 200 gram doperwten (vers)
– twee handjes versie spinazie
– 250 gram volkoren couscous
– 80 gram ricotta
– 50 gram pistachenoten (ongezouten)
– 40 gram gewelde abrikozen
– 1 tl hot currypoeder (of kerrie/cayenne)
– 2 el olijfolie
– zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Snijd de paprika in reepjes en hak de selderij fijn.
- Voeg de helft van de selderij toe aan de ricotta, voeg zout en peper toe naar smaak en zet even op zij.
- Rooster de pistache noten op een laag vuurtje (zonder olie) en laat ze afkoelen. Hak ze daarin in grove stukjes.
- Verhit diezelfde pan met daarin 1 el olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de paprika en doperwten toe en roer door. Haal de pan van het vuur en voeg de pistache noten toe.
- Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, 1 el olie, abrikozen, de rest van de selderij en wat zout en peper.
- Meng het groentemengsel door de ricotta en voeg een lepel van de kruiden ricotta toe.
Tip: je kan deze couscous zowel warm als koud eten, dus ook fijn om de dag erna mee te nemen naar je werk.
Enjoy!
Liefs, Lindsey
Ga jij deze couscous maken? Laat mij jouw heerlijke creatie zien! Tag me in je foto of gebruik de #mamasuperdun als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!