Ik vind een een beetje granola in mijn yoghurtjes toch altijd wel héél lekker, jullie ook? Vult ook meteen beter dan alleen wat yoghurt of kwark. Zelfgemaakte granola is helemaal jammie! Ik maakte dit keer een variant met noten en honing.
Wat heb je nodig (ongeveer 8-10 porties)?
– 100 gram havermout
– 50 gram pecannoten
– 50 gram amandelen
– 50 gram gesmolten kokosolie
– 40 gram honing
– 50 gram rozijnen
– 10 gram chiazaadjes (optioneel)
– snuf kaneel
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160-170 graden.
- Roer in een kom de havermout, pecannoten, amandelen en kokosolie door elkaar.
- Voeg nu 30 gram van de honing toe en roer weer door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier het mengsel over. Zet in de oven voor 10-15 minuten.
- Roer de granola om de vijf minuten even om. Houd na 10 minuten goed in de gaten dat de granola niet verbrand. Dat kan soms ineens heel snel gaan en iedere oven is anders! Als de granola goudbruin is kan het uit de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel direct nog ongeveer 10 gram (deed ik op gevoel) honing over de granola. Roer door elkaar zodat overal wat honing blijft plakken.
- Laat de granola afkoelen. Stop alles in een afsluitbare pot of doos en voeg de rozijnen en chia zaad toe. Bestrooi je bakje met deze heerlijke granola!
Liefs, Lindsey