Chocolade pannenkoeken met sinaasappelsaus


Chocolade en sinaasappels doet me echt aan december denken. En laat ik nou allebei in huis hebben.. 😉 Toen toverde ik ineens deze heerlijke stapel pannenkoeken op tafel!

logo

Wat heb je nodig?

Voor de pannenkoeken:
– 200 gram Ultra Fine Oats
– 250 gram halfvolle melk
– 15 gram cacao poeder
– 25 gram kokosbloesemsuiker
– 25 gram honing
– 3 eieren
kokosolie om in te bakken

Voor de sinaasappelsaus:
– sap van 2 sinaasappels
– 2 el kokosbloesemsuiker
– 2 el honing
– 1 el bloem

Hoe maak je het?

  1. Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom tot een glad beslag.
  2. Verhit in een pan wat kokosolie en bak de pannenkoeken om en om goudbruin. Je kan de pannenkoekjes omdraaien als er kleine belletjes ontstaan.
  3. Ondertussen dat je de pannenkoeken bakt, kan je de saus maken. Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje en voeg de suiker toe.
  4. Als de sap kookt voeg je de honing toe. Roer even door.
  5. Voeg nu ook de bloem door, de saus wordt nu wat dikker. Is het niet dik genoeg, voeg dan nog een kleine beetje bloem toe. Roer goed door met een garde (ik bleef klontjes houden en heb de saus toen even in de blender glad gemaakt).
  6. Serveer de pannenkoeken en verdeel daarover de saus.

Tip: Om het extra lekker te maken heb ik nog een 3 blokjes pure chocolade laten smelten en dit er ook over heen gedaan 😉

Liefs, Lindsey


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s