Chocolade en sinaasappels doet me echt aan december denken. En laat ik nou allebei in huis hebben.. 😉 Toen toverde ik ineens deze heerlijke stapel pannenkoeken op tafel!
Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoeken:
– 200 gram Ultra Fine Oats
– 250 gram halfvolle melk
– 15 gram cacao poeder
– 25 gram kokosbloesemsuiker
– 25 gram honing
– 3 eieren
– kokosolie om in te bakken
Voor de sinaasappelsaus:
– sap van 2 sinaasappels
– 2 el kokosbloesemsuiker
– 2 el honing
– 1 el bloem
Hoe maak je het?
- Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom tot een glad beslag.
- Verhit in een pan wat kokosolie en bak de pannenkoeken om en om goudbruin. Je kan de pannenkoekjes omdraaien als er kleine belletjes ontstaan.
- Ondertussen dat je de pannenkoeken bakt, kan je de saus maken. Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje en voeg de suiker toe.
- Als de sap kookt voeg je de honing toe. Roer even door.
- Voeg nu ook de bloem door, de saus wordt nu wat dikker. Is het niet dik genoeg, voeg dan nog een kleine beetje bloem toe. Roer goed door met een garde (ik bleef klontjes houden en heb de saus toen even in de blender glad gemaakt).
- Serveer de pannenkoeken en verdeel daarover de saus.
Tip: Om het extra lekker te maken heb ik nog een 3 blokjes pure chocolade laten smelten en dit er ook over heen gedaan 😉
Liefs, Lindsey
Één reactie Voeg uw reactie toe