Broccoli prutje

on



Een lekker makkelijk gerechtje met broccoli en gehakt met een kerrie sausje.

Wat heb je nodig (voor 3 à 4 personen)? 

– 1 broccoli 
– 1 prei
– 2 lente-uitjes
– 2 uien 
– 500 gram mager gehakt 
– 4 el meel
– 1 à 2 el kerriepoeder
– 400 à 500 ml groentebouillon 
– aardappeltjes of rijst voor erbij 

Hoe maak je het? 

1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ongeveer 4 à 5 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.

2. Snijd de prei, lente-ui en uien in ringen. Zet opzij.

3. Bak het gehakt rul in een grote pan. Kruid het gehakt met wat zout en peper. Voeg hieraan de prei, lente-ui en uien toe en roer door. Bak het geheel tot de groenten gaar zijn. Voeg nu ook de kerriepoeder toe en roer door.

4. Voeg de bloem toe en roer door zodat de bloem overal blijft plakken.

5. Voeg nu de groentebouillon toe. Begin eerst met 400 ml. Roer het geheel door. Als het nog niet smeuïg genoeg is kan je nog wat bouillon bijvoegen!

6. Serveer lekker met gebakken aardappeltjes of rijst.

Eet smakelijk!

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s