Pancakes for breakfast.. altijd een goed idee! Lekkere dunne pannenkoekjes met appeltjes erin. Voeg een beetje kaneel en rozijntjes toe en het lijkt alsof je een appeltaartje eet. Makkelijk en snel te maken, ook voor de niet-keukenprinsesjes!
Ingrediënten (6-8 pannenkoekjes):
– 125 gram magere melk
– 75 gram (spelt)meel
– 50 gram appel
– 1 ei
– 1 eetlepel vanille aroma
– kokosolie om in te bakken
– optioneel: poedersuiker, kaneel en/of rozijnen
Mix in een kom de melk, meel, ei en vanille aroma tot je een glad beslag hebt. Snijd de appel in hele dunne plakjes. Je zou ze zelfs met een kaasschaaf kunnen snijden, zodat ze echt heel dun blijven.
Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie om in te bakken. Als de olie goed heet is voeg je een beetje beslag in de pan. Zorg ervoor dat de pannenkoekjes lekker dun zijn ook. Leg in het beslag een paar plakjes appel. Als de onderkant bruin is geworden, draai je de pannenkoek om en bak de andere kant tot hij gaar/bruin is geworden.
Serveer lekker met een beetje kaneel of rozijnen. Of allebei.
PANCAKES FOREVER!
Macro’s per pannenkoekje (8 stuks):
Kcal 58
Koolh 8,8
Eiwit 2,7
Vet 0,9
Vezels 0,5