Bodemloze quiche



Een quiche met een bodem van bladerdeeg, heeeeeeeerlijk! Maar dit bevat vaak veel koolhydraten en vetten. Ik maakte daarom een super lekkere quiche, maar dan zonder bodem! Lekker als ontbijt of makkelijk avondmaaltje.

Wat heb je nodig (voor 2 kleine quiches van 12 cm)?

– 100 gram cottage cheese
– 100 gram cream cheese light 
– 75 gram spekjes 
– 20 gram parmezaanse kaas
– 4 eieren
– 1 rode ui
– 1 rode peper
– 1 handje versie spinazie 
– bakspray / olie / boter om in te vetten
– zout en peper
– taartvormpje(s)

Hoe maak je het? 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de spekjes krokant in een pannetje.
  2. Snijd de rode peper in kleine stukjes (verwijder wel de pitjes als je dat te pittig vindt). Snijd de rode ui in halve ringen.
  3. Meng in een kom met een garde de eieren, cream cheese en de cottage cheese. Je kan het ook met de keukenmachine/mixer/staafmixer mengen, dan krijg je een glad mengsel.
  4. Voeg aan het eimengsel de spekjes, rode ui, rode peper en spinazie. Roer even door. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe (of andere kruiden zoals basilicum / chili flakes).
  5. Vet de taartvormpjes in met wat bakspray / olie / boter. Verdeel het mengsel nu over beide vormpjes en bestrooi allebei met de parmezaanse kaas.
  6. Bak de quiches in ongeveer 30-45 minuten goudbruin. Houd het vanaf 30 minuten even in de gaten. Als de kaas mooi bruin is geworden is de quiche klaar.

Eet smakelijk !

Macro’s per quiche:
Kcal 529
Koolh 6
Eiwit 39
Vet 38
Vezels 1

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s